کشور ما محل تلاقی تمدن‌ها و تعامل آن‌هاست

مسجدجامعی، در «همایش گفتمان میهمان‌نوازی با رویکرد توسعه گردشگری» که صبح امروز 10 اردیبهشت 96 برگزار شد، تأکید کرد که از قدیم در همه روایت‌هایی که از ایران وجود دارد به روحیه مهیمان‌نوازی اشاره کرده‌اند و ایرانی‌ها به روحیه میهمان‌نوازی شهره بوده‌اند.

به‌گزارش خبرنگار میراث‌آریا، احمد مسجدجامعی عضو شورای شهر تهران گفت: «ایرانیت و اسلامیت با هم ترکیب شده که ما این آیین میهمان‌نوازی را داریم؛ چراکه خاندان اهل‌بیت بسیار بخشنده بوده‌اند. میهمان‌نوازی در طول تاریخ شکل متمدنانه‌ای یافت و در زندگی انسان‌ها جاری شد.»

مسجدجامعی افزود: «آیین میهمان‌نوازی در تمام ایران جاری است. اینکه کشور ما در حوزه گفت‌وگوی تمدن‌ها بحثی مطرح می‌کند و پذیرفته می‌شود به این دلیل است که کشور ما محل تلاقی تمدن‌ها و تعامل آن‌هاست. حوزه جغرافیای کشور ما هم گسترده و قابل‌توجه است.»

این عضو شورای شهر تهران ادامه داد: «تنوع فرهنگی و جغرافیایی در کشور ما به تنوع سفره‌ها و همچنین تنوع آیین‌های میهمان‌نوازی منجر شده است.»

او گفت: «در زمان دولت سیدمحمد خاتمی، با عربستان مذاکره کردیم که با توجه به ورود این تعداد حجاج ایرانی به عربستان، از این کشور هم افرادی برای زیارت بقاع متبرکه و همچنین استفاده از ظرفیت‌های موجود ایجاد شود. این پیشنهاد کم‌کم موردتوجه قرار گرفت و نتیجه هم همان شد که آقای جهانگیری گفتند، که سالیانه 700هزار نفر از این کشور به ایران می‌آمدند که با اتفاقی که برای سفارت عربستان افتاد شاهد کاهش یا حتی انقطاع این روند بودیم.»

مسجدجامعی اضافه کرد: «توسعه گردشگری در کشور ما ضرورتاً سرمایه‌گذاری‌های جدید نمی‌خواهد، بلکه ما نیازمند توجه و درک زندگی و فرهنگ ایرانیان هستیم.»

این عضو شورای شهر تصریح کرد: «فرهنگ ایرانی دارای لایه‌های مختلف و متنوعی است که هر کدام معنی و مفهوم خاصی دارد. در گردشگری باید این کالبد و فیزیک فرهنگ ایرانی را به مفهوم آن نزدیک کنیم.»

انتهای پیام/

کد خبر 1396021027

برچسب‌ها